Corona-protocol Studio Element

Home  /  Corona-protocol Studio Element

Corona-protocol Studio Element per 1-7-2020

Algemeen:

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop

• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/ of plotseling verlies van reuk of smaak, dit geldt voor iedereen

• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten

• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog klachten had (volg hierin het advies van de GGD)

• indien je positief getest (vastgesteld met een laboratoriumtest) bent op het nieuwe coronavirus, blijf minimaal 7 dagen thuis na de uitslag van de test

• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen. Indien je je hebt aangemeld voor een les en om bovenstaande redenen binnen 12 uur voorafgaand aan een les toch wil afmelden, stuur dan even een bericht naar Inge (06-24368867) of Loes (06-45286739) zodat wij je handmatig uit het systeem kunnen halen en ervoor zullen zorgen dat deze les niet wordt afgeschreven van je leskaart.

• houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden

• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

• ga voordat je naar de sportlocatie vertrekt thuis naar het toilet

• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie

• vermijd het aanraken van je gezicht


Veilig lessen volgen bij Studio Element:

Aankomst en vertrek:
Zowel aankomst als vertrek gaat via de achterdeur omdat we daar elkaar het makkelijkst de ruimte kunnen geven. Wacht op elkaar om het gangetje naar de fietsenstalling en achterdeur slechts met 1 persoon tegelijk te gebruiken. Gebruik het plaatsje achter als uitwijkmogelijkheid om elkaar voldoende ruimte te geven bij aankomst en vertrek.

Wij zijn verplicht bij aankomst een gezondheidscheck uit te voeren aan de hand van een aantal door het RIVM opgestelde vragen, indien een van deze vragen met ja wordt beantwoord kunnen we je helaas niet toelaten in de les.

Keuken/kleedkamer:
Op dit moment mogen wij geen kleedruimte aanbieden, zorg dus dat je je thuis alvast hebt omgekleed. We verzoeken je ook zo min mogelijk gebruik te maken van ons sanitair.

Voor en na de les:
Kom niet te vroeg naar de les (max 10 minuten voor de les begint) en blijf niet te lang hangen na afloop. Mocht je vroeg zijn, wacht dan liefst buiten op het plaatsje (of indien het daar te vol wordt, verdeel je dan over de keuken en de buitenplaats). We plannen tussen alle lessen 20-30 minuten om voldoende schoon te kunnen maken en te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn tijdens de leswissels.

Gebruik matjes/props:
Neem je eigen matje mee. Op de vloer hebben we met tape markeringen aangebracht
die aangeven waar je je matje kunt neerleggen zodat er 1.70m afstand is tussen het midden van alle matten. Er kunnen op deze manier max. 8 personen deelnemen. Neem ook naar alle lessen een grote en een kleine handdoek mee, voor onder je hoofd en om over bijvoorbeeld een bolster of kussen te kunnen leggen.
Indien je niet in het bezit bent van een mat kun je er een van ons gebruiken, zorg in dat geval voor een grote handdoek die de mat volledig bedekt (of gebruik er evt 2).
Gebruikte props zoals ballen zullen wij schoonmaken tussen de lessen door.

Hygiëne:
Was bij binnenkomst je handen bij de wasbak in de keuken of het kraantje bij het
toilet en vermijd het aanraken van je gezicht tijdens een les.
De docent zal tijdens de les 1,5m afstand bewaren en geen hands-on correcties uitvoeren tenzij de richtlijnen hierover nog veranderen. Bij de privé-lessen zal hierover worden afgestemd met de klant, op verzoek dragen wij een mondkapje.

Ventilatie:
Wij zorgen voor extra ventilatie en verse buitenlucht door tijdens de lessen zowel de achterdeur als het raampje aan de straatkant open te laten. Zorg om die reden evt. voor een extra laagje kleding dat je kunt aan- of uittrekken. Ook zullen wij dag en nacht een luchtzuiveringsapparaat met HEPA-filter laten draaien en ook ’s nachts het bovenraampje open laten.
Tussen de lessen door laten we het ook nog even extra doorwaaien door tijdelijk de voordeur en de achterdeur tegen elkaar open te zetten.