Inge

Home  /  Inge

Mijn naam is Inge van Erp.
Tot mijn 34ste levensjaar deed ik aan Basketball en hardlopen. Ik had een veeleisende baan in het onderwijs en het was behoorlijk druk in mijn hoofd om het zo maar te zeggen. Ik kreeg allerlei blessures en was op zoek naar iets nieuws.

In 2012 volgde ik mijn eerste Yoga/ Qi gong les bij mij in de buurt. Wat een rust en zelfkennis gaf dit. Niet alleen tijdens de les, maar ook daar buiten. Het had iets ‘magisch’. Ik wilde meer weten! Ik ging op zoek naar de juiste opleiding voor mij. Dit was Arhanta Yoga International. Yogi Ram komt uit India en geeft traditionele Hatha lessen. Ik vond de opleiding geweldig! Maar ik leer nog steeds. Door het te doen, maar ook door het lesgeven aan allerlei mensen. Dat maakt het zo interessant, leerzaam en kan ik blijven groeien.

In de studio kwam ik dankzij Nathalie in aanraking met Yin yoga. Dit was wat ik nodig had. Slowing
down. Een soort ‘actief’ mediteren. Helemaal stil zitten voor langere tijd was nog niet zo mijn ding en dit gaf uitkomst. Ik heb een opleiding gedaan in Zwitserland bij With Yinyoga en leerde daar over de anatomie en de meridianen vanuit de Traditionele Chinese Medicijnenleer. Dit is elke les weer een cadeau om te geven.

Vanwege mijn schouderblessure ben ik via veel omwegen terecht gekomen bij Pilates. Dat voelde
‘sterk’. Ik leerde mijn lijf nog beter kennen, en overwon mijn angst om die arm te bewegen.
Het docentschap zit in mij, ik was destijds nog docent op een Middelbaar Beroepsonderwijs, dus ook hiervan wilde ik meer weten. Loes heeft mij opgeleid tot Pilates mat Basic en Intermediate docent.
Op deze manier zijn de Pilates lessen die je volgt bij Studio Element in dezelfde lijn.
Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Studio Element en vanaf 1 januari 2018 mede-eigenaar. Ik vind het menselijk lichaam enorm interessant en ik verdiep me dan ook meer en meer. Ik volg bijscholingen, verdiepingscursussen, lees erover, kijk video’s en volg lessen bij anderen om geïnspireerd te blijven.
Het leuke aan het werk vind ik dat elk lichaam anders is, en ook elk individu anders is. Dit maakt het een uitdaging om de les zo te geven, dat iedereen het begrijpt, én dat het oefeningen/bewegingen/poses zijn die voor iedereen te doen zijn en voldoende uitdaging bieden.

Vanwege mijn eigen pad dat ik bewandelde van iedere dag pijn, en minder bewegingsvrijheid en
afhankelijkheidsgevoel, naar de ‘gezondheidszorg’ (ik ben bij veel verschillende geweest), naar eigen kennis over mijn bewegingsapparaat, bewust voelen, en trainen van de juiste spieren om me nu weer lekker in mijn eigen vel te voelen, is de drang ontstaan om dit iedereen te laten ervaren! Ik vind het belangrijk dat jij je lijf beter gaat aanvoelen, begrijpen en trainen. Ik gun jou ook dat je lekker in je vel zit.

 

In deze korte video beschrijft Inge wat Yin Yoga is en wat voor effect het heeft zowel op fysiek als mentaal vlak.