Massages

Home  /  Massages

-In verband met de grote vraag naar privélessen is er momenteel geen ruimte in het rooster voor massages bij Loes, een klankschaalmassage bij Inge is wel mogelijk-

Holistische visie
Bij Studio Element worden alle massages gegeven vanuit een holistische visie. Daar is weinig zweverigs aan: dit betekent dat je kijkt naar het geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar in beide richtingen, er is een wisselwerking. Als je lekker in je vel zit is er ruimte in je hoofd en andersom. De massage is een uitnodiging om te voelen hoe het is in je lijf, op dit moment.

Soms weet je lijf meer over je dan je beseft en tijdens de massage wordt ruimte gecreëerd om je daar bewust van te kunnen worden. Bovendien zorgen de strijkingen en knedingen voor een verbeterde doorbloeding waardoor spierspanning vermindert en je meer bewegingsvrijheid krijgt.

Tafelmassage
Bij een tafelmassage wordt gedurende een uur het gebied wat het meest om aandacht vraagt intensief gemasseerd. Door daar uitgebreid bij stil te staan heb je na afloop vaak het gevoel dat toch het hele lijf is aangeraakt.

Het tempo van de massage ligt laag, zodat je echt kan ervaren hoe het nu eigenlijk is in je lijf. Loes masseert je niet om iets weg te werken, maar om te kunnen voelen wat er is, op dit moment. En alleen door die bewustwording wordt vaak al een verandering in gang gezet. Pas als je beseft dat je spanning vasthoudt is je lichaam in staat los te laten wat onbewust wordt vastgehouden.

De massages worden gegeven zowel volgens de klassieke methode (volgens het spierverloop, richting het hart) als de haptische methode (volgens de energiebanen, richting de voeten, de aarde). Tafelmassages worden gegeven met olie op de blote huid (de niet te behandelen delen worden afgedekt met handdoeken). Hierbij lig je op een verwarmde massagetafel zodat je lijf optimaal kan ontspannen.

Tafelmassage door Loes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stoelmassage
Een stoelmassage wordt gegeven over de kleding heen, terwijl je zit op een speciaal hiervoor ontworpen massagestoel. De massage is een combinatie van drukpunten en ontspanning. Tijdens de stoelmassage worden je rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen gemasseerd door Loes.

Een stoelmassage is een laagdrempelige vorm van massage die zeer effectief is en in korte tijd (20/30 minuten) zowel ontspanning als verkwikking geeft. De massage is samengesteld uit verschillende technieken afkomstig uit uiteenlopende massagevormen zoals klassieke massage, Thaise yogamassage, Ayurvedische massage, Shiatsu en LomiLomi massage.

Stoelmassage

Zwangerschapsmassage
Ook gedurende de zwangerschap is het heerlijk om gemasseerd te worden. Echter zijn niet alle vormen van massage geschikt bij zwangerschap, en op de buik liggen is vaak ook geen optie meer. Zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende massage gegeven vanuit zijligging en rugligging (met het bovenlijf wat hoger). Vanaf het tweede trimester (v.a. 13 weken) kun je gemasseerd worden door Loes.

Als je zwanger bent is je lijf continu in verandering en de massage geeft je de kans even heel bewust stil te staan bij deze bijzondere periode. Massage kan helpen lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap te verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanning die je ervaart verminderen. Je spieren worden soepeler, je ademhaling dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Als de moeder ontspannen is heeft het kindje hier ook baat bij. Massage is dus prettig en zinvol voor zowel moeder als kind.

Een mooie aanvulling op deze massage vormen de lessen zwangerschaps-Pilates.

Klankschaalmassage
Ontspanningsmassage met klankschalen. Geniet van de prachtige vibraties van de klankschalen uit Nepal, voel de trillingen in je lijf doorwerken. Gewoon in makkelijke kleren kom je liggen, sluit je je ogen en kom je volledig tot rust. Het is een echte aanrader voor mensen die veel in hun hoofd zitten en/of last van stress hebben. Doordat de schalen op het lichaam worden geplaatst hebben de trillingen een diep ontspannende werking. Door de klank en het ritme van de schalen kom je direct terug in je lijf. De klankschaalmassages worden gegeven door Inge.