Mini-cursus: Pilates Essentials

Home  /  Mini-cursus: Pilates Essentials

In deze mini-cursus leer je in drie verdiepende workshops de kern van de Pilatesmethode. Je leert over de geschiedenis en het achterliggende gedachtengoed en de basisprincipes waarop de methode gebaseerd is. Ook anatomie en het waarom van de oefeningen komen aan bod. Maar we gaan voornamelijk aan de slag, voelen en ervaren wat het effect is van de oefeningen.
Hierbij zullen we starten vanaf de fundamentals, een soort pré-Pilates die je een zeer gedegen basis geeft om de rest van de oefeningen sneller en beter onder de knie te krijgen.

Deze cursus is geschikt voor zowel ervaren Pilatesbeoefenaars als beginners. Het zal je helpen een groter effect te behalen bij de oefeningen die je wellicht al een tijdje doet, of het geeft je een vliegende start in deze mooie methode.

Doordat je inzicht krijgt in de methode ga je voelen hoe je de basisprincipes niet alleen kunt toepassen op alle verschillende Pilates-oefeningen, maar ook in je dagelijkse handelingen of bijvoorbeeld een yogales. Hierdoor ga je voelen dat dat uurtje les de hele week zal blijven doorwerken. Of om met de woorden van Joseph Pilates te spreken: “In 10 sessions you will feel the difference, in 20 sessions you will see the difference and in 30 sessions you’re on your way to having a whole new body”.

Deze mini-cursus vindt plaats op vrijdag 26 oktober en 2 en 9 november van 19u-20.30u en wordt gegeven door Loes. Kosten hiervoor zijn €55,- en aanmelden kan via www.momoyoga.nl/studioelement