Mini-Cursus: Verdieping Hatha Yoga

Home  /  Mini-Cursus: Verdieping Hatha Yoga

“Ik wil starten met Hatha yoga, maar wil graag weten waar ik aan begin.”
“Ik doe al (jaren) yoga, maar ik wil graag weten wat yoga nog meer inhoudt.”

Wat is yoga nu eigenlijk? Voor de meeste mensen is yoga het doen van houdingen op de mat, vaak in eerste instantie om fit te blijven en/of rust te vinden je hoofd. Maar eigenlijk is het doen van houdingen slechts een klein onderdeel van het geheel. De oefeningen op de mat zijn een ingang tot yoga. Een ingang tot het leren kennen van jouw lijf, jouw geest, jouw contact met de energie om je heen. Het kan je helpen geen slaaf te zijn van je gedachten, van je ego, maar te leven vanuit jouw missie en te ontdekken wat dit dan is en waar jij echt gelukkig van wordt. Het kan je helpen om de energie in je lijf te voelen stromen.

In deze mini-cursus hebben we het dus over: wat is yoga? En misschien nog beter gezegd: wat is yoga voor jou en hoe kan het je helpen om ook buiten de lessen de positieve effecten te laten doorwerken?

In drie vrijdagavondworkshops van 1,5 uur gaan we aan de slag met de verschillende aspecten die yoga te bieden heeft. Je zult een beetje kunnen proeven van al die verschillende elementen en (eindelijk!) meer weten over die termen die je in yoga-land vaak voorbij hoort komen; denk hierbij aan bijvoorbeeld pranayama, bandhas, mudras, chakras, en mantras. Ook de yoga-filosofie komt aan bod, de drie gunas, de koshas en de regels van Hatha Yoga volges Patanjali. Met deze kennis in je achterhoofd zul je voelen dat het volgen van een yoga-les een nog dieper effect zal gaan hebben. En natuurlijk gaan we ook aan de slag, voelen en ervaren waarom je een bepaalde yogahouding doet, en wat het verschil is tussen de verschillende vormen van yoga.

Uiteindelijk is yoga jouw pad. Jouw ontdekkingstocht naar de waarheid. Jouw waarheid. Aan het eind van deze cursus ben je niet verlicht;-), maar ben je wel in staat om jezelf verder te helpen op je eigen yoga-reis.

Deze cursus vindt plaats op vrijdagavond 14, 21 en 28 september van 19u-20.30u en wordt gegeven door Inge. Kosten voor de cursus zijn €55,-, aanmelden kan via www.momoyoga.nl/studioelement