Privéles op maat

Home  /  Privéles op maat

Privéles op maat: Pilates, Yoga, Roll en Release en biomechanica in de mix die voor jouw lijf het meest effectief is

Binnen Studio Element worden er veel privélessen gegeven. In de les van een uur gaan we aan de slag met dat wat jouw lijf op dat moment nodig heeft. Dit kan uiteenlopen van een stevige workout tot een meer therapeutische sessie, van fysieke inspanning tot fysieke ontspanning. Onze uitgangspunten hierbij zijn de Pilatesmethode, Yoga, Roll en Release en biomechanica. Ongeacht je klacht of behoefte kijken we altijd naar hoe een lijf functioneert. Beweegt het op de plekken waar beweging nodig is, stabiliseert het daar waar stabiliteit nodig is? Is er voldoende ruimte in het bindweefsel (fascia) om moeiteloos en optimaal te kunnen bewegen? Lees voor meer achtergrond ook onze visie en werkwijze.

In alle gevallen werken wij vanuit een biomechanische insteek, en bekijken we het lijf als één geheel vanuit het gegeven dat fascia (bindweefsel, het “bodywide-web”) het hele lichaam met elkaar verbindt. In een privéles kunnen we om meer elasticiteit en ruimte te creëren bijvoorbeeld gebruik maken van het werken met (plaatselijke) warmte, en balletjes in verschillende hardheden en formaten. Ook wanneer je met schouderklachten binnenkomt zullen we kijken naar hoe je je voeten gebruikt en in welke stand het bekken zich bevindt.
Ook kan er gebruik worden gemaakt van Pilates-apparatuur, waarbij de weerstand die de veren biedt zowel voor ondersteuning als uitdaging kan zorgen, en je snel laat voelen hoe je de principes in de praktijk kunt toepassen.

 

Net zoals er een uitwisseling plaatsvindt tussen de verschillende gebieden in je lijf, zul je ook een wisselwerking ervaren tussen lichaam en geest. We benaderen het lichaam fysiek, maar je zult ongetwijfeld merken dat bepaalde bewegingspatronen samenhangen met hoe jij in het leven staat. Het mooie is dat het lichaam je hier iets over kan leren zonder dat dat al teveel benoemd hoeft te worden, en je zult merken dat als je het in je lijf voor elkaar krijgt om met behoud van bewegingsvrijheid en ruimte de oefeningen te doen, je ook meer rust en ruimte zult ervaren in je hoofd. Je zult merken dat als je fysiek gezien in staat bent je balans te behouden, of een fysiek meer uitdagende oefening voor elkaar te krijgen, je ook mentaal sterker in je schoenen staat.

Je zult de alarmbellen die af en toe rinkelen in je lijf steeds eerder en steeds subtieler leren waarnemen, en door wat je geleerd hebt over je lijf ook beter weten hoe je hier naar kunt luisteren en naar kunt handelen. Hierdoor zul je merken dat je een andere relatie opbouwt met je lijf en de eventuele (pijn)klachten, en het uiteindelijk zelfs als een waardevolle waarschuwing van je lijf kunt gaan zien. Leren samenwerken met je lijf, in plaats van de strijd aan te gaan.

We gaan je niet behandelen, maar jou deelgenoot maken. We geven je de kennis, inzicht en ervaring om zelf je eigen “trainer” te kunnen zijn, ook buiten onze lessen om. Heel graag gaan we samen met jou aan de slag!

Kosten voor een privéles van een uur: je eerste les is een proefles voor €37,50. Een losse les is €50,-. Een 5-rittenkaart met de geldigheid van 6 maanden is €237,50 en een 10-rittenkaart met de geldigheid van een jaar kost €450,-.
Klik hier om meteen je les te boeken, of stuur een mailtje naar info@studioelement.nl