Roll and Release

Home  /  Roll and Release

Wat is Roll & Release?

In deze les ga je met behulp van verschillende soorten balletjes en foamrollers aan de slag om door middel van zelfmassage (Self Myofascial Release) het bindweefsel soepeler te maken en je lenigheid te vergroten. Het soepel houden van je spieren en bindweefsel is een voorwaarde om je gewrichten goed te laten functioneren en klachten te voorkomen en verminderen.

Door middel van bindweefsel (fascia) zijn alle spieren en organen met elkaar verbonden, het maakt je lijf tot één groot geheel. Je zou dit bindweefsel kunnen beschouwen als een groot elastisch web, een soort netje dat rondom al je spieren en organen loopt, en ermee is verweven. Wanneer dit “netje” te strak komt te staan kunnen de spieren binnenin dat netje niet meer vrij bewegen. Vaak treden er op die plek verhardingen op in de spieren die je kunt herkennen als spierknoopjes of triggerpoints. In de lessen Roll en Release gebruiken we technieken uit verschillende methodes van Self Myofascial Release, waarbij we met behulp van balletjes en foamrollers het bindweefsel gaan kneden en oprekken zodat de ruimte en elasticiteit weer terugkeert. Na de les ervaar je een gevoel van ruimte vanbinnen, alsof de “voering van je lijf” beter past. Op die manier zit er minder weerstand op je spieren en kun je gemakkelijker en vrijer bewegen.

Deze lessen zijn ontwikkeld door Loes Buenen en enkel te volgen bij Studio Element. Een unieke manier om je lijf te laten herstellen en blessures te voorkomen. Het effect van een uur lang massage voor de prijs van een groepsles. Je kunt bij Studio Element ook de balletjes en foamrollers kopen die in de les worden gebruikt, zodat je het thuis ook kunt toepassen.

Roll & Release

Roll & Release