Stoelyoga

Home  /  Stoelyoga

Stoelyoga

U bent al wat ouder. Yoga lijkt u fijn. U wilt liever niet op de mat met allerlei jonge(re) mensen. Of u kunt niet meer zo makkelijk op en neer naar de grond.
Misschien is stoelyoga dan wat voor u?

Het lijf gaat langzaam achteruit, hier ontkomt niemand aan. Wellicht denkt u dat is niets meer voor mij, ik word nooit meer lenig. Maar blijven bewegen is de enige manier om zoveel mogelijk van u bewegingsvrijheid te behouden. Met niet meer bewegen gaat het enkel (hard) achteruit.

Met stoelyoga gebruiken we de stoel als balans en gewoon als zitting om de yoga oefeningen op te doen. Stoelyoga is goed voor lichaam en geest. Het lijf blijft soepel en sterk waardoor er letterlijk meer balans is in het dagelijks leven. En een soepel lijf maakt de geest ook soepel. Hoe fijn is dat?

We starten de les met een korte meditatie of ademhalingsoefening. Hierna volgen wat spier verstevigende oefeningen, de zonnegroet en variërende yoga poses. We eindigen de les met een heerlijke eindontspanning. Na afloop is er altijd ruimte om een lekker kopje thee te drinken en wat na te praten.

Voel u welkom!