Workshops

Home  /  Workshops

Met grote regelmaat worden er workshops georganiseerd bij Studio Element. Hou hiervoor de website, onze Facebookpagina en de postertjes in de studio in de gaten. De workshops vinden plaats op zondag van 13.00 -14.30 uur. Aanmelden kan via www.momoyoga.nl/studioelement . Ook niet-leden zijn welkom. Kosten voor een workshop zijn €18,50 p.p Natuurlijk staat de thee klaar! Aan het einde van de workshop krijg je een heldere hand-out mee naar huis.

 

Onze planning, zodat je deze vast in je agenda kunt zetten:

Zondag 28 januari ‘Detox Yoga’ door Marie Louise

Zondag 25 februari ‘Ouder Kind Yoga’ door Margreet

Zondag 25 maart ‘Yoga Nidra met klankschalen’ door Marie Louise en Inge

Zondag 29 april ‘Mindfull wandelen’ door Truyke van Mindfull on the Move en Inge

Zondag 27 mei ‘Yoga Picknick’ ‘door Inge

Zondag 24 juni ‘Hormoon Yoga’ door Marie Louise

Zondag 30 september ‘Bekken en onderrug’ door Loes

 

Workshop Detox-yoga

Detoxen, het hoeft niet zo radicaal te zijn. Het is juist het tijdelijk versimpelen van je eet- en leefpatroon. Je reinigt daarbij je body en mind en stimuleert je gezondheid. Je komt lekkerder in je vel te zitten omdat je een momentje van rust en ruimte voor jezelf neemt.
In deze workshop word je op weg geholpen om los te laten wat je niet meer nodig hebt. De kracht van detox zit in het creëren van momenten waarin we even versimpelen. Terug naar de basis. Het gaat erom dat je de tijd neemt die jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.
We doen een fijne reinigende yogales zodat je je na de les meer ontspannen en energieker voelt. Voorafgaand aan de les krijg je een gezond detox-proof sapje en na de les een kop soep. Je leert hoe je kleine detoxmomentjes in je dagelijks leven kunt opnemen. Want juist dat is waar detox over gaat. Meerdere korte momenten versimpelen. Praktisch. In gedachten, lichaam, leef- en voedingspatroon.

Deze workshop zal worden gegeven door Marie-Louise van Meerendonk en past helemaal bij wat zij belangrijk en interessant vindt: yoga, coaching en koken/voeding.

 

Workshop Ouder-Kind-Yoga

Een unieke kans om samen met je kind yoga te doen. Samen actief zijn én ontspannen, een moment om even bewust aandacht te hebben voor elkaar! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De workshop wordt gegeven door Margreet op zondag 25 februari van 13u-14.30u. Kosten bedragen €18,50 voor een volwassene plus een kind. Er is thee en limonade en na afloop krijg je een hand-out met oefeningen om samen thuis nog eens te doen!

 

Workshop Yoga Nidra met klankschalensessie

Yoga Nidra heeft niets met yogahoudingen te maken; het betekent de slaap van de yogi’s. Tijdens deze heerlijk rustgevende workshop ga je lekker liggen, word je toegedekt met een dekentje en hoef je niets te doen, alléén maar te luisteren naar hoe Marie Louise je geleidt. Als extra zal er een geluidsessie zijn, met Ocean drum, Koshi en diverse klankschalen. Je voelt je na afloop meer dan uitgerust!

 

Workshop Mindful wandelen

Dit is een gastworkshop. Truyke van Gool van Mindful on the move Brabant neemt ons mee op een Mindful wandeling. Beweging en ontspanning worden gecombineerd met als doel om heerlijk te genieten en tegelijkertijd zowel het fysieke als het mentale welbevinden te verbeteren. Opmerkzaamheid in het wandelen, bewegen, voelen, zien, ruiken, ervaren in relatie tot de natuur, jezelf en anderen. Optimaal genieten!

 

Workshop Yoga Picknick

Yoga in de buitenlucht. Stel jezelf voor; in het hier en nu zijn met frisse lucht, met de geluiden van de natuur om je heen, vogeltjes die fluiten, een vlinder die voorbij fladdert, de geur van de bomen, de grassprietjes tussen je tenen voelen. Klinkt goed toch?
Nou dat! En een heerlijke hapje en drankje na afloop. Wat een verwennerij voor jezelf.

 

Workshop Hormoonyoga

Veel vrouwen ervaren problemen door hormoonschommelingen. Hormoonyoga is bedoelt voor vrouwen met hormonale klachten en geeft verrassende resultaten bij zowel jonge vrouwen en meisjes als vrouwen vanaf een zekere leeftijd. Wanneer de hormonen weer in balans komen, kunnen klachten verminderen, verlichten of zelfs verdwijnen. Ook als je geen klachten hebt, is hormoonyoga zinvol. Wanneer je de oefeningen regelmatig doet, versterk je jouw vrouwelijkheid. Je kunt je beter ontspannen, je zit lekkerder in je vel en je hebt meer energie, kracht en vitaliteit.

 

Workshop Bekken en onderrug

Hoe kun je het best zitten zonder last te krijgen van je rug? Wat betekent rechtop staan voor jouw lijf? In deze workshop leer je het ‘oorspronkelijke ontwerp’ van je lijf kennen. We richten ons op de onderrug en het bekken, een gebied waar vaak klachten ontstaan. Je krijgt anatomische achtergrondinformatie en gaat vervolgens ervaren hoe dit werkt in je eigen lichaam. Aan de hand van oefeningen leer je voelen hoe je lijf zo optimaal mogelijk (klachtenvrij!) functioneert en leer je hoe je deze principes kunt toepassen in je dagelijks leven of in bijvoorbeeld een yoga- of Pilatesles.